perjantai 4. huhtikuuta 2014

Keihäskommuunistin kuulumiset kuluvalta harjoituskaudelta ja katsaus tulevaan!


Terve ja heipä hei!

Koitti minun vuoroni kirjoittaa kuulumisiani ja näin alkuun käydäänkin siis läpi vähän harjoituskautta tähän asti. Treenaamisen aloitin jo aikaisin syksyllä, koska loppusyksystä tiedosa oli selkäleikkaus, jossa poistettiin selkäydin kanavasta viime kesänä oiretta aiheuttanut ylimääräinen luumuodostuma. Leikkaus onnistuikin hyvin ja harjoitukset päästiin käynnistämään lähes täydellä höyryllä jo muutamia viikkoja operaation jälkeen. Ainoastaan heittoharjoittelussa vielä pidettiin jarru päällä aina tammikuulle asti. Juuri ennen vuoden vaihdetta tein vielä muuton toista vuotta putkeen kevääksi Nastolaan keihäskommuuniimme harjoittelemaan parin muun keihäskarpaasin kanssa Pajulahden urheiluopistolla. Kommuunimme toimintaa ja toilailuja voi seurata enemmänkin mm. ryhmämme facebook sivuilta: https://www.facebook.com/Keihaskommuuni

Helmikuussa oli tarkoituksena ensimmäistä kertaa hieman mitata missä liikutaan, kun lähdimme pienporukalla kahden viikon harjoitusleirille teneriffalle. Leirillä pääsin tekemään hyviä tehokkaita heittoharjoituksia ja keppi kaarsi varsin tyydyttäville metrilukemille. Etelästä palasikin tyytyväinen kloppi, mukanaan nippu uusia ennätyksiä ominaisuustesteistä. Tärkeintä kuitenkin oli, että selkä ei enää oireillut sellaisissa heitoissa, joissa jalka lähti alta vielä viime kesänä.

Viimeisin neljänviikon jakso Teneriffan leirin jälkeen on ollut harjoituksellisesti todella tiukka. Jakso huipentui vielä viime viikon to-su Kuortaneella järjestettyyn leriin, jossa kovasta treenijakososta huolimatta ennätyksiä taas sateli ominaisuuksissa. Heittoharjoittelussakin ollaan sirtymässä kokoajan enemmän kohti täysivauhtista heittoa ja innolla jo odotankin tulevana sunnuntaina alkavaa neljän viikon Portugalin leiriä. Nyt on pohjat rakennettu tulevaa kesää kohti ja pikkuhiljaa harjoittelussa aletaan vähän höllätä määrällisesti. Portugalissa selkeä pääpaino on heittoharjoitelussa ja täysivauhtisen heiton sisään ajamisessa. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan leirin kolmannella viikolla olisi tarkoitus heittää leirin kovin heittoharjoitus ja viimeisellä viikolla nostaa vielä ennätysrautoja salin puolella.

Etelän reissun jälkeen tarkoituksena olisi vetää vielä parin viikon tehokkaampi jakso, koska kauden päätähtäimet Kalevan kisat ja sitä kautta toivottavasti myös EM-kisat ovat vasta loppukesällä. Kisakausi aukenee näillä näkymin touko-kesäkuun vaihteessa ja ensimmäinen tosikoitos olisi tarkoitus heittää Turussa Paavo Nurmi Gameseissa 25.6, josta aukeaa myös valintaikkuna EM-kisoihin.

Elikkäs tänään siis starttaan auton kohti Helsinkiä ja sunnuntai aamuyöllä alkaa matkustus Portugalin Alfa mariin. Seuraavat kuulumiset sieltä parin viikon kuluttua, kun leiri alkaa olla puolivälissä!

T:Tuomas Laaksonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti