sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Pyöräilijä Jesse Uusiperhe

Hei kaikille!

Kuulun ensimmäistä vuotta Urheiluliiton Huipputiimiin ja siksipä lienee tarpeen pieni esittely itsestäni.

Nimeni on Jesse Uusiperhe ja lajini on pyöräily. Olen koko ikäni harrastanut liikuntaa monipuolisesti. Lajejani ovat olleet muun muassa hiihto, yleisurheilu, jalkapallo, juoksu, uinti, triathlon ja pyöräily. Pyrin monipuolisella liikunnan harrastamisella ja terveellisillä elämäntavoilla pääsemään mahdollisimman pitkälle urheilu-urallani. Samalla yritän olla innostavana esimerkkinä muille nuorille ja kannustaa heitä terveelliseen elämään, hyviin käytöstapoihin sekä yleiseen positiivisuuteen.

Minusta tuli pyöräilijä käytännössä vasta vuosi sitten syksyllä. Ennen sitä harrastin useamman vuoden triathlonia. Monien houkuttelujen jälkeen päätinkin viime syksynä lähteä koittamaan, mihin rahkeeni riittävät pyöräilijänä. Ensimmäinen vuoteni pyöräilijänä on ollut varsin mielenkiintoinen ja antoisa. Uutta kokemusta on kertynyt runsaasti, sillä olen päässyt kisailemaan Hollannissa, Saksassa, Belgiassa, Virossa, Latviassa sekä Luxemburgissa. Lajin vaihto triathlonista maantiepyöräilyyn on ollut odotettua haasteellisempi. Triathlonistina olin tottunut ajamaan kisoissa tasaisia suoria reittejä useimmiten yksin tai pienessä ryhmässä. Oli aikamoinen shokki viime keväänä lähteä Hollannissa ensimmäiseen isompaan pyöräkisaan, jossa 200 nälkäistä nuorta kammenpyörittäjää laitettiin samalle kapealle mutkittelevalle baanalle ja kaikki halusivat ajaa kärjessä. Tähän kun vielä lisäsi muutamat mukulakivi osuudet, niin voitte vain kuvitella, mitä kokemattoman Suomi pojan mielessä siinä kohtaa pyöri. :)

Kesän mittaan oma ajamiseni parani selvästi isoissa ryhmissä ja pääsin yhä paremmin mukaan pyöräkisailuun. Vaikka kesän kisoissa sijoitukseni eivät olleetkaan aivan kärkipäässä, oma tahtoni tulla ammattilaispyöräilijäksi on koko ajan kasvanut. Kilpaurheilullisten tavoitteiden lisäksi haaveenani on löytää liikuntaan/urheiluun liittyvä ammatti. Tähän liittyen opiskelen Kerttulin urheilulukiossa Turussa.


Tällä hetkellä on uusi kausi ollut käynnissä reilun kuukauden verran ja treenit ovat lähteneet hyvin käyntiin. Vielä on päässyt mukavasti ulos maantielle pyöräilemään aurinkoisissa syyskeleissä. Pikku hiljaa talven lähestyessä treenit vaihtuvat yhä enemmän sisätreeneiksi. Talven aikana tulee mm. vietettyä pari tuntia autotallissa rullien päällä eikä läheisen kuntosalin painotkaan jää vieraaksi.

Palataan vielä toisen postauksen merkeissä tarkemmin normaaliin arkeeni!Jesse Uusiperhe


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti