tiistai 7. heinäkuuta 2015

Vihdoin käynnistyi kilpailukausi!


Heippa hei kaikille!

Kuten jotkut ovat varmaan huomanneet, niin en ole alkukaudesta päässyt kilpailukentille pienen etureiden repeämän vuoksi.
Etureidessä oli siis leveydeltään noin. kahden sentin ja pituudeltaan yhden sentin mittainen repeämä, jonka kuntoutukseen jouduin ottamaan kuuden viikon kilpailutauon, josta noin kolmisen viikkoa meni totaalijuoksutauossa. Etureisi oli kiristellyt jo pidemmän aikaa Floridan leirin jälkeen, jonka johdosta kevensimme selkeästi harjoittelua. Kuitenkin kilpailukauden alku lähestyi ja olimme jo varanneet matkat 26.5 kisattavaan Ostravan Golden Spikes-kilpailuihin, niin oli "pakko" viimein tehdä tehokas valmistava treeni muutama päivä ennen starttia. Tämä treeni jäi kuitenkin lyhyeen, sillä ensimmäisellä piikkariavausvedolla reisi nappasi kiinni ja kilpailut jäivät haaveeksi.

Nyt kuitenkin tuo kuuden viikon jakso on takana päin ja olen saanut kaksi kilpailua jo alle, vaikka hyvin vaihtelevalla menestyksellä. Ensimmäinen startti oli Jämsänkoskella vähän yllättäen, sillä minun ei alunperin pitänyt vielä siellä startata. Jämsänkoskelle sattuikin ihan kesän ensimmäiset lämpimät päivät, joten en voinut olla starttaamatta, kun siellä leireilemässä olin. Tulokseksi tuli kelvollinen avaus 13,30.
Seuraava startti minulla oli sitten muutaman päivän päästä 3.7 Nancyssä. Ikävä kyllä kroppa ja etenkin hermosto eivät olleet yhtään palautuneet. Kovat kaksi yllättävää kilpailustarttia Jämsänkoskella, sitä edeltäneet kovat tehotreenit sekä erittäin rankka matkustus Nancyyn (yllättäen matkustusaikataulut menivät täysin pieleen.. :D) vetivät mehut pois tästä kropasta. Kun pitkän aikaa treenit muodostuivat voimasta ja vesijuoksusta, niin ei kroppa palautunutkaan tehoista aivan niin nopeasti kuin ennen.

Nyt on katseet suunnattu taas seuraaviin kilpailuihin ja harjoittelu sujunut OK. Vähän tehojen saaminen on vielö hakusessa, mutta uskon, että se tulee nyt vain juoksemalla harjoituksissa sekä kisaamalla. Seuraava startti minulla onkin 12.7 Orimattilan Tähtikisoissa, josta kausi jatkuu Lapinlahden ja Joensuun Eliittikisojen kautta kotikaupunkini Kalevan kisoihin.

Nähdään kisoissa!
-NoLo :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti