maanantai 13. heinäkuuta 2015

Eetu Viitala: Odotettu kisakauden avaus lähestyy

Moro!

Kesän ensimmäinen kisailmoittautuminen on klikattu menemään ja fiilis sen mukainen. Avaan kisakauteni tämän viikon sunnuntaina Riihimäellä 100 ja 200m sileällä. Kesäkuun ajan kärsin takareisivaivasta. Kyseessä on todennäköisesti hermoärsytys, joka aiheuttaa kramppia takareiteen. Alkuperäisenä tavoitteena oli ehtiä SM-viesteihin, mutta viikot menivät turhan nopeasti. Nyt kaikki näyttää kuitenkin hyvältä!

Kovatehoiset juoksutreenit ovat jääneet erittäin harvinaisiksi ilmiöiksi. Samoin aitatreenit. Tähän on onneksi totuttu viime vuosien varrella, eikä henkistä kanttia horjuteta ”pienillä” vastoinkäymisillä. Kevät kokonaisuutenakin oli tuttuun tapaan vaikea. Säärestä löytyi rasitusmurtuman esiaste tammikuussa. Säärivaivaa ja sen syitä hoideltiin pitkälle kevääseen, mutta korvaava treeni on toiminut.

Olen saanut kunnian treenata pika-aitojen olympiavoittajan ja entisen ME-miehen Dayron Roblesin kanssa pari kuukautta. Hänen tekemisessään on sellaista sähäkkyyttä, mitä Suomessa harvemmin näkee. Vaikken itse ole päässyt paljoa tehojen kanssa touhuamaan, olen kuitenkin nähnyt, miten asiat pitäisi tehdä. Uskon, että maailmantähden treenien seuraaminen tuo kovan boostin vielä omaankin juoksuun loppukaudesta.

Kalevan kisoihin on vajaa kolme viikkoa aikaa. Se riittää. Mielikuva- ja allasharjoitteet ehdittiin viedä äärimmilleen ja nyt myös juoksutuntuma alkaa löytyä. 400 metrin kunto voisi olla parempikin mutta tänä vuonna onkin tarkoitus säväyttää hieman lyhyemmällä matkalla.

- Eetu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti