lauantai 24. tammikuuta 2015

Alkuvuoden tilannekatsaus

Heippa kaikille!
Vuosi on vaihtunut ja uusi kausikin on jo hiljalleen lähtenyt liikkeelle, joten ajattelin kertoa hieman kuulumisiani sen suhteen.

Harjoituskausi on kokonaisuudessaan mennyt varsin mukavasti: olen säästynyt flunssilta (kop kop) ja vammoilta, joten olen päässyt tekemään kaikki harjoitukset lähestulkoon suunnitelmien mukaisesti. Se on jo yksi erinomainen lähtökohta verrattuna aikaisempiin kausiini. Teimme kuluneella harjoituskaudella päätöksen, että syksyllä juoksen aitoja todella todella vähän. Oikeastaan juoksin korkeaa aitaa ensimmäisen kerran vasta joulukuussa kunnolla. Syynä päätökseen oli, että tänä vuonna halusin harjoitella jopa hieman riskillä ja äärirajoilla. Olen tehnyt paljon pitkiä määräintervalleja ja paljon enemmän voimaa kuin aikaisemmin. Tällä hetkellä tuntuu, että se kannatti, vaikka toki töitä on edelleen paljon jäljellä näilläkin osa-alueilla.
Aitaa pääsinkin sitten kunnolla juoksemaan Teneriffan leirillä joulukuussa ja heti Euroopan tasolla kovaan seuraan! Aitaharjoituksissa sparraamassa olivat mm. Valko-Venäjän Alina Talay sekä Belgian Eline Berings. Tämä oli kyllä tulevan kauden kannalta ehdottoman tärkeää kokemusta ja loi valtavasti lisää itseluottamusta, sillä enhän minä tietenkään kenellekään suostunut häviämään.. ;-) Leiri oli siis onnistunut etenkin tältä osin, mutta myös muut treenit sain tehtyä suunnitelmien mukaan, joten hyvillä mielin palasin kotiin.

Kilpailukauden tavallaan aloitinkin jo Loppiaisena Turussa. Tarkoitus oli enemmänkin tehdä kilpailun omainen nopeustreeni, koska Porissa ei päässyt silloin halliin harjoittelemaan. Aikataulukin oli ikävästi myöhässä ja olotila ei ollut parhain. Yllätyksekseni tauluun tuli ennätyslukemat 7,37. Se antoi tietenkin positiivista informaatioita, että talvella on ainakin jotain oikeita asioita tehty. 23.1 juoksin Tampereella seuraottelussa ulkopuolisena N19 200m. Jännitin juoksua, koska olin  viimeksi juossut hallissa 200m vuonna 2008. Oli siis aivan varma, että lennän ulos kaarteesta! :D Tämä johti siihen, että juoksun alku oli hieman liian varovainen, mutta loppu tulikin sitten hyvin. Ajaksi tuli 24,15, joka oli minulle ensimmäiseen 200m kisaan tyydyttävä. Toki 24s rajan rikkominen on mielessä, mutta en taida päästä sitä matkaa juoksemaan enää hallissa. Noh, kesällä sitten! ;)

Nyt onkin sitten seuraavaksi luvassa ns. virallinen kauden avaus. Juoksen siis 29.1 Saksan Dusseldorfissa 60m aidat. Luvassa on kansainvälisesti kova kilpailu, joten odotukset ovat korkealla!

Terveisin Nooralotta Neziri :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti