torstai 14. tammikuuta 2016

Terveisiä telinevoimistelun parista!
Marraskuun viimeisenä viikonloppuna oli vuoden päätösleiri maajoukkueringin parissa jonne matkasimme iloisin mielin Helmi Murron kanssa. Telinevoimistelun maajoukkuekeskus sijaitsee Kuortaneen Urheiluopistolla. Naisten telinevoimistelun maajoukkuerinkiin kuuluvat juniori ja seniori voimistelijat kokoontuvat viisi kertaa vuodessa leireilemään Kuortaneelle yhdessä valmentajiensa kanssa.
Neljä tehokasta, harjoittelun täyteistä päivää meni hujauksessa. Oli ilo päästä näkemään ja tutustumaan muiden valmentajien neuvoihin ja oppehin. Tämän leirin suurin anti oli nojapuilla harjoiteltava schaposhnikova liikkeen työstäminen yhdessä maajoukkuevalmentajan Igor Cherepovin kanssa. Kyseinen liike on aina liitetty pyörähdysliikkeeseen ja jonka avulla siirrytään ala-aisalta ylä-aisalle. Muuten saimmekin kovin kerryttää toistomääriä kilpailusarjoistamme. Edessämme oli ulkomaan kisamatka 10-12.12 Ranskassa sijaitsevaan Arquesin kaupunkiin.


Ennen kisoja saimme vielä vierailevan valmentajan käymään kotisalillamme. Kovatasoinen Nick Ruddock on toiminut brittien maajoukkuevalmentajana ja sai viimeisimmän valmennettavansa Amy Tinklerin mukaan Iso Britannian edustusjoukkueeseen lokakuussa Glasgowsa käytyihin telinevoimistelun MM kilpailuihin. Nickin kanssa harjoittelimme kaksi ahkeraa päivää. Kahdessa päivässä ei ihmeitä tehdä telinevoimistelusalissa, mutta hän antoi valmentajille arvokkaita neuvoja joihin kiinnittää huomiota suorituksen aikana. Sekä eri harjoitteita, neuvoja harjoitussuunnitelmaan tekoon ja jakoi omia kokemuksia sekä valmennusfilosofiaansa. Lisäksi totesimme jälleen kerran että voimaa ei voi koskaan tehdä liikaa!

Vielä samaisella viikolla oli luvassa kisamatkamme Ranskaan. Arquesin kansainvälinen kilpailu järjestettiin tänä vuonna 20 kertaa keräten kilpailijoita Belgiasta, Iso Britanniasta, Romaniasta, Venäjältä ja Canadasta. Suomea edusti kisassa Helmin lisäksi neljä muuta suomalaista. Matkamme alkoi torstaina 10.12 matkustuksella ja avoimella harjoittelulla kilpailutelineillä. Telinevoimistelussa vaihtelevat telineet kovin valmistajien välillä, joka tekee sen että suoritus kilpailutelineellä voi tuntua hyvin eriltä kuin miltä se normaalisti tuntuu tutulla telineellä kotisalilla. Avoin harkka ennen kilpailua takaa aina sen että ylimääräinen jännitys telineiden osalta on saatu purettua ennen itse kisaa. Harjoitukset sujuivat rauhallisesti ja telineetkin tuntuivat hyviltä.

Perjantaina 11.12 oli luvassa neliottelu, joka sujui oikein hienosti osaltamme! Helmi teki ehjän kisan, aloittaen ensin nojapuilla uudella nojapuusarjallansa, johon oli lisätty pari uutta liikettä ja sitä myötä myös pituuttakin. Seuraavana oli luvassa puomi, jossa hän pysyi koko sarjansa ja sai yhdistettyä kaikki liike- ja hyppy-yhdistelmänsä. Permannolla oli pientä vaikeutta musiikin seurannan kanssa mutta itse voltipätkät päätyivät kaikki seisomaan muutaman ylimmääräisen lisäaskeleen kera. Hypyssä kokeilimme ensimmäistä kertaa kilpailemista kahden hypyn kanssa, ja pääsimme heti mukaan hyppyfinaaliin! Hyppymme olivat vielä hyvin helpot emmekä näin ollen mitalleista kilpailleet, kokemusta kuitenkin karttui.

Kokonaispisteissä Helmi saavutti oman ennätyksensä 48,966 pistettä, arvostelu käytiin vielä seniorisääntöjen mukaan. Pisteillä ei valitettavasti tällä kertaa ylletty kovatasoisessa kisassa mitallisijoille, suomalaisista Helmi oli kuitenkin korkeimmalla sijalla. Tammikuusta lähtien Helmi lasketaan naisten telinevoimistelun parissa virallisesti seniorivoimistelijaksi ja näin ollen sanomme hyvästi vuodelle 2015 kuin myös juniorivuosillemme!

 Menestyksekästä uutta vuotta 2016 toivottaa,Jenni Lindroos, Helmin valmentaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti